VELİ AĞBABA ERMENEKLİ MADENCİLERİMİZİ ZİYARET ETTİ

VELİ AĞBABA ERMENEKLİ MADENCİLERİMİZİ ZİYARET ETTİ


Ermenek ilçemizde aylardır maaşlarını alamayan, haksız şekilde kıdem tazminatları ödenmeden işten atılan, maden emekçilerimizi Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, Karaman Milletvekilimiz İsmail Atakan Ünver, İl Başkan Yardımcılarımız Şevket Varol, Mehmet Akif Göçmen, Merkez İlçe Başkanımız Ahmet Recai Evcen, Ermenek İlçe Başkanımız Mustafa Bozcu, Sarıveliler İlçe Başkanımız Ahmet Ersan, Başyayla İlçe Başkanımız Mevlüt Çetin, Gençlik Kolları İl Başkanımız Mustafa Durmaz ve örgütlerimizle birlikte ziyaret ettik. İşçimizin, emekçimizin sorunlarını dinledik. Defalarca gerek mecliste gerekse kamuoyu önünde maden işçilerimizin sorunlarını dile getirdik. Yıllardır süre gelen sorunlara iktidarın kulaklarını kapatarak çözüm üretememesi Ermenek ilçemiz başta olmak üzere madencilik ile geçimini sağlayan birçok bölgemizi olumsuz etkilemektedir. Ermenek ve Soma maden kazaları sonrası çıkartılan kanunlar yaklaşık 400 olan maden ocağı sayısının 50’ye kadar inmesine sebep olmuştur. İktidar maden ocaklarında ki çalışma şartlarının iyileştirilmesini sağlaması gerekirken madenlerin kapatılmasına göz yummakta, binlerce insanımızın işsiz kalması için zemin hazırlamaktadır. Ermenekli maden işçileri ocaklarının çalışmasını, maaşlarının zamanında ödenmesini, çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyorlar ancak seslerini duyan yok.

Ermenek ilçemizde yaşanan sorun işçi ile işveren arasında gibi görünse de sorun iktidarın çözmesi gereken bir sorundur. Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba konunun takipçisi olacağımızı, öncelikle işçinin maaş ve tazminat sorununu işverenin çözmesi gerektiğini, daha sonra meclis de maden ocakları ile ilgili gereken kanun çalışmalarının yapılması gerektiğini, Ermenekli maden işçilerimizin her zaman bu haklı mücadelelerinde yanlarında olacağımızı açık ve net bir dille belirtmiştir. Ermenek ilçemizde yaşananlar siyasi bir dava değil, ekmek davasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi emeğin, emekçinin, alın terinin, mazlumun ve haklının yanında olmaya devam edecektir. Maden işçilerimizin sorunları çözüme kavuşana kadar yapmamız gereken her girişimi yapacağız ve iktidarın bir an önce bu soruna kulaklarını tıkamayı bırakarak çözüme kavuşturması için takipte olacağız.  

 

    

chp karaman chp karaman milletvekili chp karaman belediye başkan adayı chp karaman meclis üyeleri chp karaman milletvekili adayları