RAMAZAN AYIMIZ MÜBAREK OLSUN

RAMAZAN AYIMIZ MÜBAREK OLSUN

RAMAZAN AYIMIZ MÜBAREK OLSUN

Onbir ayın sultanı Oruç ve Kur’an ayı mübarek Ramazan ayına kavuşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. Aziz milletimizin tüm İslam Âleminin ve Karamanlı hemşerilerimin Ramazan ayını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde; “Ramazan ayı, insanlara yol göstermek, doğrunun ve hakkı bâtıldan ayırmanın açık delilleri olmak üzere Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden kim Ramazan ayına ulaşırsa onda oruç tutsun.” buyurmaktadır.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Mescid-i Nebevî’nin minberine çıkarak: “Mübarek Ramazan ayına kavuştunuz. Yüce Allah bu ayda size oruç tutmayı farz kıldı. Bu ayda cennetin kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve azgın şeytanlar bağlanır.” buyurmuş, yine diğer bir hadisi şeriflerinde “İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin bulunduğu, büyük ve bereketli bir ayın gölgesi üzerimize düştü.” buyurarak Ramazan ayının ve Kadir gecesinin önemini ifade etmişlerdir.

Cehennem kapılarının kapandığı, Cennet kapılarının açıldığı, şeytanların zincire vurulduğu, “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş” olarak müjdelenen Ramazan ayı kalplerde sevgi, şefkat, merhamet ve paylaşma duygularının doruk noktaya çıktığı manevi arınma ve yücelme ayıdır.

Aziz Milletimizin tüm İslam aleminin ve Karamanlı hemşerilerimin Ramazan ayını en kalbi duygularımla tebrik eder, bu mübarek ayın Aziz Milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan diler, ülkemizin ve tüm insanlığın salgın hastalık nedeni ile içinde bulunduğu bu zor durumdan en kısa zaman kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ediyorum.

recep şeker recep şekerci recep şeker kimdir recep şeker tbmm recep şeker iletişim