KONGREYİ KONUŞMASI VE HAREKETLERİYLE KATLETTİ

AK Parti Karaman Merkez ilçe kongresinde yaşanan olaylar ve divanın Mehmet Sami Şahin’in listesini kabul etmemesi Karaman’da bulunan AK Partililerin büyük tepkisine neden oldu. Merkez ilçe kongresi bugün sabah saat 10:00’da saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Delegelerin ve AK Partililerin oldukça ilgi gösterdiği Kongre Kemal Kaynaş Stadyumunda yapıldı. Stadyum girişinde delegeler kontrol edilerek içeri alınırken Sudurağı Beldesi delegeleri ve Mehmet Sami Şahin’in listesinde olan AK Partililer atanmış il başkanı abidin çağlayan tarafından Kongre alanına alınmadı. AK Partiye uzun yıllar hizmet edenlerinde aralarında bulunduğu isimlerin kongre alanına alınmayarak yağmur altında bırakılmasına tepki gösteren Milletvekili Selman Oğuzhan Eser konuşmasında Divan Başkanı Mehmet Sait Kayan’a rica etmesine rağmen AK Partililer kongre alanına alınmadı.

Liste Kabul Etmemek İçin Bahane Ürettiler

Divana Listelerin sunulmasının ardından Merkez İlçe Başkanlığının sunumu başladı. Uzun süre listeleri inceleyen Mehmet Sait Kayan 40dan fazla delegenin imza ile sunulan Mehmet Sami Şahin’in listesini kabul etmedi. Milletvekilleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı ve Mehmet Sami Şahin’in Avukatı İsmail Kızık’ın itirazlarını dikkate almayan koordinatör, tek liste ile seçime gidilmesine karar verdi. Mehmet Sami Şahin yönetiminde olanlar ve delegelerin yoğun itirazlarını hiçbir şekilde dikkate almayan mersinli Kayan, Feyzullah Tunç’un listesi ile seçimi başlattı.

AK Partililer İsyan Etti.

Uzun yıllar boyunca AK Partili saflarda hizmet eden ve yönetimlerde bulunmuş bir çok isim Kemal Kaynaş stadyumu önünde tepkilerini dile getirdiler. AK Parti Karaman Milletvekili Adayı ve Hukukçu Hüseyin Mutlu’da bir açıklama yaparak yapılanların AK Partiye hiç yakışmadığını dile getirdi. Gerekli itiraz sürecinin takibinde olacaklarının altını çizen Mutlu; "Süreç devam ediyor itirazımızı yapacağız." dedi. Mutlu ile birlikte kongreye katılan ve içeri alınmayan AK Partililer; "AK Partililer burada, has partililer koltukta.." "AK Partiyi Karaman'da bitirdiniz.." "Cumhurbaşkanım sesimizi duy.." şekline sloganlar atarak tepkilerini gösterdiler. 

Şahin; “Bu Vebali Kimse Ödeyemez..”

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkan Adayı Mehmet Sami Şahin bir açıklama yaparak kongrede yapılanlar tepki gösterdi. Şahin’in Açıklaması; "Bugun gerçekleştirilmekte olan AK Parti Karaman Merkez  İlçe Kongresinde açıklamış olduğum adaylık vesilesi ile kongrede divana sunduğum listem divan başkanı tarafından kabul edilmemiştir. Demokrasinin inancına sandığın adaletine güvenilmemesi asla kabul edilemez. Adaylığım süresince gece gündüz demeden delege delege gezerek demokrasinin gereğince oy istediğimiz onlarca insan emeğinin vebali çöpe atılamaz. Emek veren o insanların vebalini orada hür iradesi ile seçim yapacak olan delegelerin iradesine ve sandığın adaletine gem vurulması asla kabul edilemez. Gerekli itirazlar şahsım tarafından yapılacaktır. Böyle bir durumun oluşmasından sorumlu şahıslar bunun vebalini onca insanların ve AK Partimizin geleceğini belirlemede en büyük hak sahibi olan delegelerin vebalini kimse ödeyemez." dedi. Mehmet Sami Şahin ile birlikte gelen bir çok delege oy kullanmayarak alanı terk ettiler.

Eski İl Başkanlarından Tepki

Eski İl Başkanı Nazmi Ünlü Kongre alanına misafir olarak geldi. Kerim Dereli ve Mehmet Er ile birlikte kongreye katılan Nazmi Ünlü’nün delege olarak yazılmamasına Milletvekili Selman Oğuzhan Eser’de konuşmasında tepki gösterdi. Eski İl Başkanlarının kongrede yaşanan divan rezaleti sonrasında tepki göstererek oy kullanmadan kongreyi terk ettiler. İlerleyen günlerde eski İl başkanları tarafından bir açıklama yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

ak parti karaman ak parti karaman milletvekilleri ak parti karaman kadın kolları başkanı ak parti karamanlı ilçe başkanı