ISI YALITIM YAPTIRACAKLAR BU HABER SİZE ERKUŞ YAPI DEKARASYON 

ISI YALITIM YAPTIRACAKLAR BU HABER SİZE ERKUŞ YAPI DEKARASYON 


ISI YALITIM YAPTIRACAKLAR BU HABER SİZE ERKUŞ YAPI DEKARASYON 



ERKUŞ Yapı sahibi Bilal Erkuş ısı yalıtımı yaptırmadan önce bina sahiplerinin dikkat etmesi konular hakkında bilgiler verdi. Erkuş yaptığı açıklamada, “Standartlara uygun ve üreticinin garanti verdiği mantolama malzemeleri kullanılmalıdır” dedi.


İşe başlamadan önce sözleşme çok önemli

Isı yalıtımı yaptırmayı düşünen bina sahipleri ısı yalıtımı yaptırmadan önce hangi konulara dikkat etmesi gerektiği konusunda Erkuş Yapı sahibi Bilal Ekuş bilgiler verdi. Yaptığı açıklamada Erkuş, “ Öncelikle iyi bir alt yapı ve teknik kadroya sahip, hiçbir işi eksik bırakmamış, referans verebilecek, uygulama hakkında tam bilgiye sahip, uygulama ve iş güvenliği alanında eğitimli ekipleri olan mantolama firmaları tercih edilmelidir.Uygulamayı yapan mantolama şirketleri yaptığı işin arkasında durabilen işin kalitesine ve temizliğine önem veren Hem işçiliğe hem de kullanılan malzemeye tedarikçi ve kendisi en az 5 sene garanti verebilmelidir. Standartlara uygun ve üreticinin garanti verdiği mantolama malzemeleri kullanılmalıdır.  Uygulamaya başlanmadan önce sözleşme imzalanmalı ve işin tüm şartları detaylı olarak imzalanan sözleşmede belirtilmelidir. Mantolama şirketleri uygulamada çalışacak personelin SGK girişlerini bina/site yönetimleri istemeden kendiliğinden vermelidir. Binada keşif yapmadan ezbere fiyat veren firmalar yerine binayı yerinde inceleyen ve buna göre en doğru fiyatları veren firmalar tercih edilmelidir” dedi.


 


Erkuş, “Yapılarda ısı kayıplarının büyük bölümü dış cephelerde meydana gelmektedir”

Erkuş son olarak, “Günümüzde, yapılarda enerji performansı kavramı , giderek artan enerji maliyetleri nedeniyle hiç olmadığı kadar önem kazanmıştır.Yapılardaki enerji kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması ihtiyacı ortaya çıkmış ve inşaat sektöründe enerji korunumunu ve sürdürülebilirliği hedefleyen uygulamalar yayılmış ve gelişmiştir. Yapılarda ısı kayıplarının büyük bölümü dış cephelerde meydana gelmektedir. Bu nedenle binanın içeriden olduğu kadar dışarıdan da yalıtılması ve enerji kayıplarına karşı korunması büyük önem taşımaktadır. Yapı genelinde elde edilen enerji verimliliği, işletme giderlerini bina ömrü boyunca düşürürken bina değerini artırmakta ve aynı zamanda bina sakinlerine de konforlu bir yaşam alanı sunmaktadır. Bu sebeple yalıtım seviyesinin artması, yaşam alanlarımızın daha enerji verimli, sürdürülebilir ve fonksiyonel olmasını sağlar. Dış cephe mantolama sistemleri, yapı dış duvarlarını çepeçevre sararak ısı köprülerinin oluşumunu engeller ve enerji kayıplarının önlenmesinde büyük rol oynar. Yapıların, maliyet avantajı açısından en ısı verimli şekilde oluşturulabilmesi fırsatı, tasarım ve inşaat aşamasında ortaya çıkmaktadır” dedi.

Isı yalıtım özet olarak faydaları
ERKUŞ Yapı’nın sahibi Bilal Erkuş ısı yalıtımının kısaca faydalarını anlattı; “Yakıt harcamalarınızı, kış aylarında ortalama %50 düşürür.Daha az yakıtla, daha çok ısınmanıza olanak sağlar -Yaz aylarında, yaşadığınız mekanın aşırı ısınmasına engel olur. Serinlemek için yaptığınız elektrik harcamalarını önemli ölçüde azaltır. Dengeli oda sıcaklıkları yaratarak konforlu ve sağlıklı yaşam alanları oluşturur. Rutubet nedeniyle oluşan küf, mantar ve siyah lekelere engel olur. Betonun içindeki demirlerin paslanmasını engeller, binanızın depreme karşı dayanıklılığını korur. Çevre kirliliği ve küresel ısınmanın önlenmesine katkıda bulunur. Sağlayacağı verimlilikle, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltır” dedi.

İŞİ EHLİNE YAPTIRIN PARANIZI ÇÖPE ATMAYIN
Erkuş:Karaman'da ısı yalıtımın bölgesel olarak çok önemli olduğunu vurguladı iyi bir usta ve ekibini kasderek işi ehline yaptırın paranızı çöpe atmayın siz de uzman ekibimizle çalışmak isterseniz ERKUŞ YAPI DEKARASYON TEL:05416769326


















erkuş yapı muş